Det är Market som rapporterar om att Teknikmagasinet inte lyckats vända utvecklingen under rekonstruktionen och därför valt att lämna in en ansökan om konkurs.

Som vi skrivit efter att rekonstruktionen var ett faktum har kedjan testat en hel del nya grepp för att komma på rätt köl igen, där man bland annat hoppades mycket på att erbjuda mobilreparationer. Men det har inte fallit ut som man hoppats.

”Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror – samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet – så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet”, skriver kedjan enligt Market.

Att det har blivit allt svårare att driva butikskedjor märktes inte minst när Gamestop meddelade att man ska lämna Norden. Från Teknikmagasinets håll konstaterar man dock att det funnits intressenter som varit intresserade av att köpa verksamheten under hösten, och man uppger för Market att man förväntar sig att kedjan kommer att överleva konkursen i någon form.

Vi har utan framgång sökt Teknikmagasinet för en kommentar.

Läs också: Ingen butiksdöd för Elgiganten – tre nya öppnas i oktober