I oktober presenterades den nya ledningen för det sammanslagna Tietoevry, men bara några dagar in på det nya året behöver den göras om.

Detta efter att en av Evrys tidigare nyckelpersoner, Wiljar Nesse, som varit på bolaget i 16 år och basat över den för bolaget så viktiga delen Financial Services, nu har valt att lämna Tietoevry för nya utmaningar.

Hans roll tas nu över av Christian Segersven, som kommer att kombinera det ansvaret med sin nuvarande roll som ansvarig för Industry Software. Ändringarna börjar gälla från och med den 1 februari.

– Jag välkomnar möjligheten att kunna fortsätta bygga vidare på min erfarenhet inom finans- och mjukvarubranschen. Marknaden för finansiella tjänster är dynamisk och tillhandahåller gott om möjligheter för både oss och våra kunder. Jag ser fram emot att föra ut all den kunskap som finns inom Tietoevry, till våra kunder. Vi fortsätter att bygga vidare på de nuvarande framgångarna och styrkorna och tillsammans med Financial Services-teamet ser jag fram emot att ta nästa steg i integrationsarbetet, säger Christian Segersven.

Har bidragit med viktiga insikter

– Jag vill tacka Wiljar för hans bidrag och engagemang under 16 år med Evry, samt för de första stegen mot att etablera Tietoevry. Hans breda erfarenhet från branschen, goda känsla för affärer och driv för resultat har varit högt värderade och han har bidragit med viktiga insikter till vårt kombinerade Tietoevry-team. Jag önskar Wiljar all lycka till i framtiden, kommenterar koncernchef Kimmo Alkio avhoppet och välkomnar efterträdaren.

– Jag välkomnar också Christian och hans erfarenhet från både finans- och mjukvarubranschen, vilket kommer väl till pass i hans fortsatta arbete med att leda integrationen såväl som den övergripande utvecklingen av vår starka mjukvaruportfölj. Jag önskar honom all framgång i denna roll.

Läs också: Moderlandet kliver in när nordiska konsultjättarna stuvar om