Med ambitionen att skapa det som sälj- och marknadsavdelningar efterfrågar allra mest siktar Niklas Linder och bolaget Marknadsinformation på att lansera det man hoppas är den bästa tjänsten för just det som bolaget heter, det vill säga marknadsinformation.

På måndag utmanar man konkurrenter som Allabolag och Hitta när man lanserar sin nya sökmotor Sökaföretag.se, där man enligt egen utsago har ”flest namngivna beslutsfattare, e-postadresser och direkttelefonnummer på marknaden”. Totalt finns drygt 1,1 miljon svenska beslutsfattare med på sajten.

– Man måste tänka på vad användarna vill se. De mest eftersökta personerna i svenska bolag är vd, ekonomiansvarig, personalansvarig tätt följda av inköpsansvarig, marknadsansvarig. Vi har fokuserat på det här och jobbat med det i tre års tid och jag hoppas verkligen att det här kan bli den nya generationens sökverktyg, säger vd Niklas Linder om den stundande lanseringen.

En reklamfri miljö för medlemmar

Utöver att det ska gå att hitta rätt kontaktperson, till exempel it-chef eller inköpschef, så slår han också ett slag för att det är en reklamfri miljö för medlemmar där man bland annat kan rangordna bolagen utifrån tillväxtfaktor och även göra jämförelser för den bransch det aktuella bolaget är verksamt i. Dessutom har man en listningsfunktion som ska hjälpa till att hålla reda på vilka bolag som har kontaktats och vilka man har kvar.

– Vi vill att det ska gå att få en bild av hela företaget. Jämförelser med branschgenomsnittet och tillväxtfaktor ger en tydlig bild av om företaget är värt att ringa, säger Niklas Linder.

Vad ska ni tjäna pengar på?
– För att kunna se namnen på beslutsfattare måste man registrera sig, men det är gratis. Men då ser man inte e-postadressen, det är information som är unik för oss och då finns det olika tariffer att betala.

Hur ser förväntningarna ut? Vad har ni för målsättning?
– Jag törs inte sia, men jag bara känner att det ligger helt rätt i tiden. Vi hoppas att vi ska kunna ge bra stöd till sälj och marknad på olika företag.

Läs också: Prispressarsajten tar sikte på offentliga upphandlingar