Det var i november som knappt 100 Audio Video-butiker bytte varumärke och klev in under det nya namnet Elon Ljud & Bild. Nu har kedjan passerat tresiffrigt antal butiker efter att 14 nya butiker har valt att ansluta sig till hemelektronikkedjan vid årsskiftet.

De nya medlemsbutikerna är av blandad art. En del kommer från konkurrenten Euronics, medan andra är befintliga Elon-butiker som nu väljer att utvidga sitt erbjudande och bli Elon Ljud & Bild, det vill säga att man erbjuder både hemelektronik och vitvaror på sina lokala orter.

– Vi ser med stor tillförsikt och glädje att vi attraherar och tillför Elon Ljud & Bild nya lokala aktörer till kedjan. Vårt koncept ger kunden full handlingsfrihet utifrån sin egen situation och sina behov, vilket vi vet kommer att vara helt avgörande för en positiv köpupplevelse och långsiktig kundnöjdhet. Det känns som en naturlig utveckling för att möta kundens behov med ett utvidgat sortiment, både i den fysiska butiken och på nätet, säger Anneli Sjöstedt, vd på Electra, som är bolaget bakom kedjan.

Elon Ljud & Bild uppger att det finns ett stort intresse och att det snart lär ansluta fler butiker. Det gäller inte minst Elonhandlare som vill kategoribredda med hemelektronik.

Här är orterna där de 14 nya Elon Ljud & Bild-butikerna finns:

Askersund
Boden
Kalix
Linköping
Mariestad
Skurup
Strömsund
Tanumshede
Vilhelmina
Visby (två butiker)
Örnsköldsvik (två butiker)
Örkelljunga