Det bolag Nordlo köper, Insignis IT, har 18 anställda och 270 kunder inom områden som tillverkningsindustri, handel, transport, fastighet och bilhandel. Bolaget grundades 2008 av Mattias Lindgren och Mathias Ljungsten och har varit lönsamt sedan starten, och under de senaste fyra åren har bolaget haft en stark tillväxt.

Nu byter man dock namn till Nordlo och slås ihop med det tidigare Office IT-Partner, som hittills varit Nordlos representation i Örebro.

– Förvärvet stärker upp vår kompetens och leveransförmåga, i synnerhet inom it-infrastruktur, drift och konsulting. Nu erbjuder vi Örebroföretagen hela vår bredd av it-tjänster. Bolagens styrkor mappar väl in i varandra och kommer att gynna både befintliga och nya kunder. Därtill blir vi en större spelare och kan locka till oss specialistkompetenser, säger Nordlos koncernchef Fredrik Almén om förvärvet.

Tidigare vd:n lämnar bolaget

Det blir Insignis IT:s grundare Mathias Ljungsten som tar över som vd på Nordlo i Örebro. Den tidigare vd:n, Thomas Israelsson, lämnar bolaget.

Enligt Mathias Ljungsten väljer kunderna Insignis IT som strategisk it-partner och driftleverantör, där man i princip funkar som kundens it-avdelning.

– Vi är helt övertygade om att detta gynnar oss alla oavsett om man är kund, anställd eller leverantör. Beslutet att bli en del av Nordlo har vi tagit då vi ser att vår bransch genomgår en kraftig konsolidering. Den drivs av att kunderna ställer allt större krav på djupare kompetens och ökad tillgänglighet. Vi är helt säkra på att vi genom Nordlo tryggar tillväxten för det lokala bolaget genom bättre leverantörsavtal, tillgång till en djupare och bredare kompetensbank samt tillgång till personella resurser över hela Norden, säger Mathias Ljungsten.

Tack vare förvärvet har nu Nordlo 650 medarbetare och kontor på 36 orter i Sverige och Norge.

Läs också: Nordlo landade på rätt Sida – snuvar Fujitsu på storaffär