I augusti 2015 grep dansk polis en man i 30-årsåldern som var ägaren bakom Popcorntime.dk, en sajt som gav detaljerade instruktioner gällande hur man använder fildelningstjänsten Popcorn Time, men som själv inte distribuerade några filer illegalt.

Under 2018 dömdes mannen villkorligt i dansk byret, landets motsvarighet till tingsrätten, till sex månaders fängelse för att spridandet av detaljerad information om fildelningstjänsten ansågs vara tillräckligt för att klassas som ett brott mot upphovsrätten.

Mannen överklagade domen till dansk landsret, landet motsvarighet till hovrätten, och yrkade på att domen stred mot yttrandefriheten. Dansk landsret höll dock inte med utan kom till samma slutsats som byretten.

Domen överklagades därefter till Højesteret, den högsta domstolen i Danmark, som nu också slår fast att domen mot sajtens ägare gäller, rapporterar Torrentfreak

Utöver den villkorliga fängelsedomen på sex månader döms mannen, som nu är i 40-årsåldern, till 120 timmars samhällstjänst och att cirka 635 000 kronor av sajtens annonsintäkter konfiskeras. 

Läs också: Så började det hela – tio fakta om fildelning