Consoden är ett konsultföretag med kontor i Uppsala och Stockholm, främst inriktat på avancerad verksamhets- och systemutveckling där kraven på säkerhet och tillförlitlighet är särskilt högt ställda. Huvuddelen av kundbasen finns inom försvar och hälsa, vård och omsorg. Bolaget har drygt 30 anställda och har en årsomsättning på 62 miljoner kronor.

Med förvärvet, som kostar CAG 24 miljoner kronor, stärker man sig ytterligare inom försvarssektorn och hälsa, vård och omsorg.

Åsa Landén Ericsson
Åsa Landén Ericsson.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Consoden till CAG. Consoden är verksamt på marknaden sedan över 20 år och har ett mycket gott renommé och erkänt duktiga konsulter. Verksamheten stärker vår nuvarande affär inom framför allt försvarssektorn på ett utmärkt sätt. Försvar är ett segment med god efterfrågan som vi gärna vill växa inom, säger CAG Groups vd Åsa Landén Ericsson och gläds också åt att bolaget nu finns i en större del av Mälardalen.

– Nu får vi också närvaro i Uppsala vilket ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder leverans utifrån kontor i både Stockholm, Uppsala och Enköping.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Consodens verksamhet tillsammans med våra nya kollegor. Tillsammans med CAG får vi marknadens vassaste erbjudande inom försvarssegmentet och får en tydlig position inom hälsa, vård och omsorg. Det här stärker hela bredden av vårt erbjudande till både kunder och medarbetare, säger Consodens vd Mats Östlund.

Läs också: CAG köper – och startar nytt säkerhetsbolag