För fem år sedan tog ITF hem en affär med Telgekoncernen. Nu har Södertäljebolaget gjort en ny upphandling av drift- och affärspartner, och valet föll på Addpro, som ITF numera är en del av.

Det nya avtalet löper över fyra år med möjlighet till förlängning i upp till nio år, och omfattar i första hand drift av central it-infrastruktur med tillhörande konsulttjänster. Addpro bedömer att affärsvärdet ligger runt 30 miljoner kronor för den initiala driftperioden.

– Vi är glada över att avtalet är på plats och ser framemot att tillsammans med Addpro vidareutveckla moderna och tillförlitliga infrastrukturella tjänster åt våra kunder, säger Anders Rosberg cio på Telge.

Telgekoncernen som består av ett tiotal dotterbolag. Telge IT hanterar fram tills idag drift, underhåll och utveckling av huvuddelen av sin infrastrukturdrift i en blandad leveransform bestående av interna och externa resurser. De delar som innefattades i upphandlingen består av tjänsterna lokalt nätverk, datacenter, serverdrift, databasdrift, lagring/backup och konsulttjänster. Samtliga de delarna kommer nu att konsumeras som en månatlig tjänst levererad av Addpro.

Nicklas Persson
Nicklas Persson.

– Det ska bli inspirerande och utvecklande att leverera it-drift till Telgekoncernen som vi ser som ett av de mest innovativa och framtidsorienterade bolagen på den svenska marknaden inom sina respektive branscher. Telgekoncernen har mycket höga krav på sin driftmiljö och har även en stark drivkraft i att utveckla denna över tid för att effektivisera och skapa bättre förutsättningar för sin verksamhet att utvecklas och skapa nya tjänster. Vi är mycket stolta över förtroendet, säger Addpros vd Nicklas Persson.

Läs också: Addpro ska ge veterinären digital vård