Microsoft lämnar sina lokaler i World Trade Centers kontorshotell på Teatergatan, och kommer istället ha sitt Göteborgskontor hos United Spaces på Östra Hamngatan. Enligt det nya avtalet ska inflyttning ske den 1 juli.

Microsofts yta är på 2 400 kvadratmeter hos United Spaces, som är en av alla coworking space-ytor som ploppat upp under de senaste åren. Totalt ska bolaget ha ett tjugotal kontorsplatser, och det nya Göteborgskontoret blir ett nav för Microsofts medarbetare på västkusten, men kan även användas av medarbetare som besöker Göteborg. Bland Microsofts nya grannar finns till exempel Salesforce, H&M och Newsec.

Precis i linje med ambitionen

– Vi är mycket glada att välkomna Microsoft till United Spaces Göteborg City. Vår ambition är att välkomna innovativa och framåtlutade företag i alla storlekar till vår community, och med Microsoft får vi en medlem som ligger precis i linje med den ambitionen, säger Yvonne Sörensen, vd på United Spaces.

Precis som vid Stockholmsflytten i november säger Microsoft om att det handlar om att investera i nya möjligheter för individen, företagen och samhället, och med det centrala läget vill bolaget vara mer tillgängligt för kunder och partner.

– Vi vill skapa ett Sverige i världsklass med hjälp av digitalisering. Flytten av vårt Göteborgskontor till United Spaces på Östra Hamngatan skapar nya möjligheter till samarbete och interaktiva möten, och gör oss mer tillgängliga för våra kunder och partners i Göteborgområdet, säger Therése Treutiger, vice vd och marknadschef på svenska Microsoft.

Läs också: Göteborgs stad JO-anmäls för Office 365