Det svenska molnföretaget Elastx kommer att använda Interxions datacenter i Stockholm som bas för sin fortsatta expansion. Det innebär också att det är därifrån som Elastx kommer att drifta sin publika molntjänst.

– Interxion uppfyller de höga krav vi har på en säker och skalbar datacentermiljö med hög konnektivitet till både operatörstjänster och andra samarbetspartners. Med 100 procent grön el och återvinning av överskottsvärme till fjärrvärmenätet, ser vi dem som en ledare när det kommer till klimatsmarta datacentertjänster vilket är viktigt både för oss och för våra kunder, säger Elastx vd Joakim Öhman.

Vill bli ett alternativ inom offentlig sektor

Elastx molnkunder finns inom flera olika branscher, där media, e-hälsa och bank- och finanssektorn är de främsta. Vi har även tidigare skrivit om hur bolaget velat bli ett tydligt svenskt alternativ inom offentlig sektor.

– Att vi på Interxion är ett naturligt val för lokala och internationella moln att etablera sig hos, gör att vi är extra stolta att Elastx, med sitt starka erbjudande inom molntjänster på den svenska marknaden, har valt Interxion i Sverige som bas i sin fortsatta expansion. Med hållbarhet som ett högt prioriterat område för oss båda ser vi fram emot att ge fler företag en grönare bas för sin it-miljö, säger Peder Bank, nordisk vd på Interxion.

Läs också: Elastx första svenska molntjänst med certifierat Kubernetes