Experis siktar nämligen på att bredda sitt erbjudande genom att lansera ett antal paketerade konsulttjänster inom cybersäkerhet. Martin Åberg, med erfarenhet från bolag som Microsoft, Enfo, Atea och Micro Focus, har rekryterats för att leda satsningen i Sverige.

Det nya säkerhetsteamet ska enligt planen utgöras av både seniora samt juniora konsulter och primärt jobba inom riskhantering, compliance och ledningssystem.

– Vi vill göra cybersäkerhet tillgängligt även för mindre och mellanstora företag, på deras villkor. Att satsa på att skydda information är en affärskritisk fråga, både för att skapa förtroende hos sina kunder och för att hoten mot företagsdata som exempelvis kundregister och personuppgifter ökar, säger Martin Åberg om bakgrunden till att man tar det här steget med en avdelning som har målet utveckla och stärka säkerheten hos svenska företag.

– Vi ser tydligt att det finns ett stort behov för tjänster inom cybersäkerhet hos svenska företag och med Martin Åberg vid rodret ser vi fram emot att bygga upp den nya verksamheten. Samtidigt som behovet av cybersäkerhet växer snabbt är tillgången till säkerhetsexperter en utmaning på grund av rådande kompetensbrist. På Experis arbetar vi varje dag med att hjälpa företag att hitta kvalificerad kompetens, inte minst talanger inom it, därför är det logiskt för oss att lösa den uppgiften, säger Per Johansson, vd för Experis i Sverige.

Läs också: Tunga organisationer kräver stopp för ansiktsigenkänning i USA