De senaste kvartalen har tillväxttakten för Microsofts molnförsäljning inom Azureplattformen avtagit – men när företaget nu rapporterar för sitt senaste kvartal accelererar den igen.

Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Azure växte med 62 procent senaste kvartalet, som är det andra i företagets brutna räkenskapsår. Det är visserligen en lägre tillväxttakt än för ett år sedan, då siffran låg på 76 procent men det är högre än förra kvartalet, då tillväxten låg på 59 procent.

Det är första gången på åtta kvartal som Microsoft rapporterar om en högre tillväxttakt för Azure.

Microsofts finanschef Amy Hood säger till Reuters att ett ökat användande av Azure-tjänster som datorkraft för att köra applikationer och lagringstjänster driver tillväxten.

– Vi hade ett väldigt bra användande, vilket betyder oerhört mycket för den siffran, säger hon.

Omsättningen för Microsofts affärsområde Commercial cloud – vilket består av både Azure och molnbaserad programvara som Office – var uppe på 12,5 miljarder dollar, en uppgång från nio miljarder motsvarande period förra året.

Totalt sett beskrivs Microsofts resultat som mycket starkt av de analytiker Reuters talat med. Omsättningen var 36,9 miljarder dollar, mot förväntade 35,7 miljarder. Även vinsten slog marknadens förväntningar och landade på 1,51 dollar per aktie mot förväntade 1,32 dollar, skriver Reuters.

Läs mer:
Stå inte utan kontosäkerhet i Azure – agera innan Microsoft tar bort MFA
Behörigheter i molnet – så fungerar sensitivity labels i Office 365