Antalet som bekräftats som smittade av det nya coronaviruset fotsätter att öka och började på måndagen närma sig 18 000 och arbetet med att hitta ett botemedel är i full gång.

Och nu erbjuder även de stora kinesiska it-bolagen Alibaba och Baidu sina AI-verktyg för så kallad gensekvensering, en metod som bland annat kan användas för att analysera virusets arvsmassa, rapporterar The Next Web.

Läs också: Här är live-kartorna som låter dig följa Coronavirusets spridning på nätet

Kinesiska sökmotorjätten Baidu har öppnat upp sin algoritm för att förutsäga RNA för aktörer som arbetar med epidemiförebyggande och olika vetenskapliga forskningsinstitut runt om i världen. Enligt företaget kan tiden för att studera coronavirusets sekundära RNA-struktur minska från 55 minuter till 27 sekunder med deras algoritm.

Alibaba har dessutom ingått ett partnerskap med The Global Health Drug Discovery Institute, som bland annat stöds av Bill & Melinda Gates Foundation. Syftet är att de tillsammans ska utveckla en it-plattform byggd på öppen källkod där AI ska användas för att spåra coronavirus.

Läs också:
Nu kan Coronavirusets spridning följas på nätet
Bill Gates satsar 96 miljoner på att bekämpa Coronaviruset