Nordlo har sedan tidigare verksamhet i Norge, men nu startar bolaget på allvar det man hoppas ska bli en liknande expansion som i Sverige. Först ut på köpresan är Lerøen Datapartner i Bergen, ett bolag med 13 anställda och en omsättning runt 30 miljoner norska kronor och vars huvudverksamhet utgörs av it-drift, utveckling, molntjänster och försäljning av it-produkter.

– Nordlo har växt till en stor och viktig aktör på rekordtid och vi är glada för att också komma igång med den norska expansionen genom uppköpet av specialisterna i Lerøen Datapartner. Nordlo har stora ambitioner så det är bara att lägga Nordlos namn på minnet, säger Frode Strand-Nielsen, grundare av Nordlos ägare FSN Capital.

I Sverige har Nordlo idag verksamhet på 37 orter med cirka 650 anställda. I Norge smygstartade man genom köpet av IT Total i Vennesla 2019, vilket är ett lokalt norskt bolag som alltså inte har någonting att göra med det svenska IT-Total.

Nu gör Nordlo sitt andra förvärv och målet är alltså att Norgedelen ska bli lika stort som den svenska verksamheten, och Bergen ses som ett bra startskott.

– Vi ser Bergen som kanske den viktigaste bryggan in till den norska it-marknaden. Här finns hög kompetens, bra kunder och ett starkt näringsliv som gör att vi tror på Bergen och Vestlandet som en tillväxtmotor. Nu ska vi växa Nordlo i Norge till samma storlek som i Sverige, säger Nordlos koncernchef Fredrik Almén.

Läs också: Nordlo köper sig större i Örebro