Köparen IN Group är en gigant inom området. Det ägs av franska staten och omsätter 314,2 miljoner euro. IN Group har 1500 anställda, Nexus har 300.

Även Nexus verkar inom området säkra identiteter. Deras lösningar ska göra det enklare att utfärda, hantera och använda säkra identiteter både till människor och saker. De inkluderar en avancerad pki-plattform, korthanteringssystem, identitetsappar för mobil och dator samt en gateway för att säkra digital åtkomst.

IN Group uppger att förvärvet ger det franska bolaget, ”som statlig aktör inom identiteter, förmågan att leda övergången från fysisk till digital identitet i den reglerade miljön i Europa (till exempel Eidas och GDPR)”.

Nexus vd Magnus Malmström säger i en kommentar:

– Idag är en väldigt stor dag för Nexus. Vi delar IN Groupes tro på kraften i att möjliggöra pålitliga identiteter för stora företag och den offentliga sektorn. Tillsammans blir vi starkare och kan stödja våra kunder ännu mer i en säker digital transformation.

”Förvärvet ger Nexus möjlighet till expansion inom IN Groupes globala kundsegment samt att ta del av IN Groupes världsledande kapacitet att integrera globala juridiska system med digitala identitetssystem”, uppger Malmström vidare.

Förvärvet väntas slutföras redan under första kvartalet 2020. Bolagen går inte ut med värdet på affären.

Läs mer: Därför väljer säkerhetsbolaget den svenska molntjänsten