Iver fortsätter sin köpresa och slukar idag Britt Sweden, vilket framför allt stärker bolaget i Mellansverige. Med det nya förvärvet inräknat kommer Iver att omsätta drygt 2,1 miljarder kronor och ha cirka 1 200 medarbetare.

– Det är en del av vår ambition och strategi att hitta andra verksamheter som delar våra värderingar. Och framför allt var det en jättefin möjlighet som dök upp. Vi har stött på varandra flera gånger, säger Ivers vd Carl-Magnus Månsson.

Britt har sitt huvudkontor i Västerås, men man har även kontor i Eskilstuna, Falun och Stockholm. Och i Västerås finns även Iver väl representerat, inte minst efter köpet av Solid Park i början av 2019.

Stark position på den lokala marknaden

– Vi är ungefär lika stora i Västerås så vi får en väldigt stark position på den lokala marknaden. Tillsammans får vi ett väldigt finns leveranscenter där vi kan leverera till alla typer av kunder. Men vi gillar också att de finns på andra platser där vi inte finns, konstaterar en nöjd Iver-vd, som utöver det och den nya geografiska närvaron i Falun och Eskilstuna gläds åt två saker.

– Britt har en välutvecklad tjänsteleverans inom arbetsplats som tjänst för högvolymkunder, men också en extremt bra process för leverans och managering. Det andra är att de har en kundbas med extremt hög kundnöjdhet där vi kan komplettera deras erbjudande med högförädlade tjänster.

Vad får ni betala?
– Vi betalade faktiskt precis det som bolaget är värt.

Britts vd och grundare Tore Nallgård välkomnar de nya ägarna med följande ord:

– Som en del av Iver kommer vi bli en ännu starkare aktör på de orter där vi har verksamhet idag. Tillsammans med Iver kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu fler mångsidiga tjänster samtidigt som vi stärker möjligheten till innovation och att driva våra kunders digitalisering framåt. Därutöver kommer våra kompetenta medarbetare att bli en del av ett större sammanhang med mycket goda möjligheter till personlig utveckling och en mängd nya möjligheter. Det här kommer att bli riktigt bra för såväl våra kunder som för våra medarbetare, säger han.

Läs också: Efter förvärvsfesten – nu har Visolit flyttat ihop för att flyta ihop