I går samlade HP och HPE sina partner till den årliga festen och utdelningen av priset guldmyran på Cirkus i Stockholm. Totalt var det tolv myror som delades ut och nio av dessa gick till kvällens två stora vinnare, Advania och Atea. Och i den interna segerfajten påpekar säkert Advania gärna att fem myror är fler än fyra för Atea.

Övriga tre bolag som fick gå hem en myra rikare var IT-Total, Visolit och Xllnc. Kvällens stora segerduo tog också hem finpriset som årets partner hos varsin Hewlett Packard-skapelse. Atea vann titeln som årets HP-partner och Advania blev årets HPE-partner.

Från HP och HPE förklarar man valet av vinnare i respektive kategori med att det bygger på en samlad bedömning.

Premierar de som aktivt utvecklar affären

”I kategorin Growth väger till exempel självklart en ren försäljningsökning tungt, men står våra produkter dessutom för en växande andel av partnerns totala omsättning blir valet ännu enklare. Faktor som samarbetsförmåga, effektivitet och kreativitet har stor betydelse. Vi premierar hellre en partner som driver på och aktivt utvecklar sin affär än en oengagerad partner med stora volymer”, lyder en del av programförklaringen där man också premierar följande:

”Planering och framförhållning är också viktigt, liksom förmågan att tydligt kommunicera affärsplaner och försäljningsmål. Vi premierar partners som tar ansvar för affären från start till mål och driver digital transformation så att HP:s och HPE:s innovationer kan skapa värde för människor och organisationer”.

Här är vinnarna i de tolv kategorierna

HP Growth – Visolit
HP Personal Systems – Advania
HP Print Solutions – Atea
HP Strategic Deal – Advania
HP Keep Reinventing – Xllnc
HP Partner of the Year – Atea

HPE Strategic Deal – Atea
HPE As a Service – Advania
HPE Growth – IT-Total
HPE Innovation – Atea
HPE Intelligent Egde – Advania
HPE Partner of the Year – Advania

Läs också: Atea roffade åt sig halva myrstacken på HP:s stora gala