Tidigare har klienter inom affärsområdet Windows Experience och hårdvarugruppen varit skilda åt, men nu ska de här grupperna slås samman till en enda som går under namnet Windows + Devices. Det rapporterar nyhetssajten The Verge.

Produktchefen Panos Panay ska leda den här nya enheten – vilket är ett tydligt tecken på att Microsoft vill binda samman mjukvaran och hårdvaran för Surface, skriver The Verge.

Joe Belfiore som var chef över Windows Experience flyttar över till Office, där han ska vara med och leda Office Experience Group.

Redan för två år sedan splittrade Microsoft upp Windowsgruppen och stora delar av denna flyttades till AI-plattformen och molnplattformen Azure. Det påverkas inte av den här senaste rockaden.

I ett internt meddelande skriver Panos Panay att han är ”väldigt entusiastisk inför att leda Windows Client för Microsoft, något som kommer hjälpa oss att effektivisera vårt beslutsfattande, bli tydligare i prioriteringarna och leverera den bästa användarupplevelsen från kisel genom operativsystemen och över alla Microsofts appar och tjänster i anslutna enheter (OEM och Surface). Vi tror att detta kommer att göra Windowsklientupplevelsen bättre för hela pc-ekosystemet”.

Läs mer: Steve Ballmer hyllar Microsofts hårdvarusatsning: ”Blir big business”