Coronaviruset slår hårt mot världens största mobilmässa MWC i Barcelona som äger rum om bara drygt två veckor, 24-27 februari. För några dagar sedan meddelade koreanska LG att de drar sig ur mässan med hänvisning till det pågående virusutbrottet.

Och nu meddelar även svenska Ericsson att man med anledning av det nya coronaviruset har beslutat att inte delta på mässan. Företaget skriver i ett pressmeddelande att deras ansvar för sina anställdas, kunders och andra intressenters hälsa och säkerhet är deras topprioritet.

Kan inte garantera sina anställdas hälsa och säkerhet

Ericsson säger sig uppskatta att arrangören GSMA har gjort allt de kan för att kontrollera risken men skriver vidare: ”Som en av de största utställarna har emellertid Ericsson tusentals besökare i sin hall varje dag och även om risken är låg kan företaget inte garantera sina anställdas och besökares hälsa och säkerhet”, skriver företaget.

De demos och det innehåll som Ericsson tagit fram för att visa upp sina innovationer på MWC kommer i stället att visas på kundernas hemmamarknader med lokala evenemang som fått namnet Ericsson Unboxed.

GSMA uppger att de fortsätter att följa utvecklingen men har för närvarande inga planer på att ställa in mässan utan genomför den som vanligt.

Läs också:
Nu kan Coronavirusets spridning följas på nätet
Kinesiska techjättar tar till AI i kampen mot coronaviruset