Antipiratbyråns infiltratör, som går under täcknamnet Rouge, har gått under jorden efter det att piratgruppen Arga unga hackare, AUH, lagt ut både personnummer och adress till honom på nätet.

Nu finns han på annan adress. CS har sökt honom, men han vågar inte tala ut om det inträffade.

Rouge har tre konkurser bakom sig. Enligt Bolagsverkets uppgifter inleddes den senaste inleddes per den 17 augusti förra året.

Pressad situation
Rouge befann sig sålunda i en ekonomiskt pressad situation då han valde att agera på Antipiratbyråns uppdrag.

Så i stället för att agera som pirat valde han att ställa sig på upphovsrättshavarnas sida.

Att det inte uppskattades av den krets han omgett sig med är glasklart. Enligt en insatt källa till CS skulle han efter att razzian skett ha kommit till en chattkanal med lösenordskrav på Internet relay chat, IRC, för att förklara varför han agerat som han gjort. Men Rouge dök aldrig upp vid avtalad tid.

Kanske av rädsla för att råka illa ut, kanske av skam, eftersom det är en minst sagt speciell kultur bland dessa riktigt tunga tekniker där lagar och regler är till för att brytas.

En annan källa säger till CS att det är lite av ett VM i piratkopiering där man vill pressa hårdvaran till max.

– I Bahnhofs ungdom gick alltid några servrar ner trots att de var helt nya. Då vi frågade varför sa vår tekniker att det är slöseri med yta att ha tomma diskar. Så han fyllde dem med Betty Boop-filer. Det är en speciall kultur bland sådana tekniker, säger Oscar Swartz, en av Bahnhofs grundare, som i höstas sålde av sin ägarandel till Jon Karlung och Andreas Norman.

I samma kultur
Den person som nu är avstängd från Bahnhof, vi kallar honom Anders, befann sig i samma kultur. Före Bahnhof-tiden var Anders anställd på DCS.

Redan då kände Rouge och Anders varandra. Och när Anders bytte jobb till Bahnhof valde han att ta med sig sitt "flyttgods" till sin nya arbetsgivare. Bekantskapen fortsatte tills Rouge började arbeta för Antipiratbyrån.

Hur rekryteringen av Rouge gick till är höljt i dunkel. Men såvitt Oscar Swartz förstått ville Anipiratbyrån ha en renodlad infiltratör.

Huruvida Rouge med hjälp av Antipiratbyråns pengar köpte hårdvara åt Anders för att späda på piratkopieringen är oklart.

Även Anders har fått chansen att ge sin version av historien. Men han har avböjt erbjudandet.