Vi har tidigare skrivit om att printmarknaden fortfarande lever och frodas. Trots att det länge pratats om det papperslösa kontoret, och att färre utskrifter förespråkas av miljöskäl så är det fortfarande stora delar av it-budgeten som går till skrivare.

Nu har Karlstadbaserade bolaget Partner54 tagit hem ännu en kommunal skalp då Örebro kommun har skrivit på ett fyraårigt kontrakt, ett avtal som enligt bolagets utsago är “en av landets största offentliga dokumenthanteringsaffärer för 2020”.

Partner54 blev kommunens förstaval i den upphandling av multifunktionsskrivare, där utvärderingen skedde utifrån bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.

– Vi har enbart verkat i tre år och nått en väldigt stark tillväxt tack vare ett gott samarbete av vårt kompetenta och erfarna upphandlingsteam, säger Patrik Lindgren, vd på Partner54.

Även offentliga kunder i Skåne

Och det värmländska företaget verkar gå hem i grannlandskapet. Sedan tidigare är Partner54 leverantör till andra Närkekommuner som Kumla, Askersund, Laxå, Lekeberg och Hallsberg. Men man har även offentliga kunder i Skåne som Helsingborgshem och Sjöbo kommun.

Jonas Andersson, försäljningschef på Partner54, gläds åt Örebro kommuns förtroende och han betonar att miljöaspekten har varit en viktig del i bolagets erbjudande som främst baseras på produkter från Epson och Kyocera.

– Vår starka tillväxt beror främst på vårt erbjudande som benämns Partner Service Solution. Tillsammans med våra kunder kombinerar vi tjänster, hårdvaru- och mjukvaruimplementering, arbetsflödeshantering samt automatiserade tjänster. Användarna får optimerade utskriftsenheter med minskat behov av arbetsstöd. Den totala ägandekostnaden och minskad miljöpåverkan är i fokus. Konceptets förhållningssätt kombineras med tre viktiga aspekter: rådgivning, implementering och drift, säger han.

Läs också: Hög tid att ta kontroll över skrivarna – men vem ska se till att det sker?