FTC meddelade tidigare i veckan att de ska gå igenom de stora förvärv som teknikjättarna gjort de senaste åren. Men myndigheten kommer också att gå igenom småförvärven som gjorts och som hittills inte behövts rapporteras in till konkurrensmyndigheter. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Granskningen gäller Google, Amazon.com, Apple, Facebook och Microsoft,

Federal Trade Commission, FTC, är en amerikansk konkurrens- och konsumentmyndighet och de håller just nu, tillsammans med justitiedepartementet och andra myndigheter, på att utreda om it-jättarna ägnar sig åt konkurrenshämmande verksamhet.

Nu kräver de alltså in information om förvärv som it-jättarna gjort och som inte varit tillräckligt stora för att de har behövt rapportera dem till konkurrensmyndigheterna.

Hittills har mycket av kritiken varit inriktad på de största affärerna, till exempel Facebooks förvärv av Instagram eller Amazons köp av Whole Foods, men de här företagen har också spenderat miljarder dollar på mindre företag, som har förändrat konkurrenslandskapet i it-sektorn, skriver Reuters.

Nu ska FTC studera ”hundratals” förvärv som de här företagen har gjort och har som målsättning att vara färdig med en rapport ”inom kort”, uppger talespersoner för Reuters.

Läs mer: Alla mot jättarna – här är processerna mot Google, Facebook, Amazon och Apple