Med ett knappt halvår i rollen som Nordenchef på distributören Ingram Micro fortsätter Jonas Elmgren sätta sin prägel på organisationen. Nu har han gjort klart med en ny vd för den svenska verksamheten, och det är ett välbekant namn som kliver in i den rollen.

Efter 14 år lämnar nämligen Christer Eklund Atea för att bli distributörs-vd. Efter att han började på Atea 2006 har han under många år varit regionchef i Stockholm, men kommer närmast från ett uppdrag som chef för hårdvara, mjukvara och product services. Jobbet på Ingram Micro inleder han den 14 april.

– Resan som Ingram Micro har inlett är mycket intressant och jag ser verkligen fram emot att vara en del av den. Med många års erfarenhet från Atea och partnerkanalen är min ambition att kunna bidra med mycket värde till detta team av mycket duktiga individer. Ingram Micro är ett företag med ett starkt rykte i branschen och en stor ambition att hjälpa partners och leverantörer i Sverige att utveckla sin verksamhet. Jag ser fram emot att träffa dem alla för att starta dialogen, säger Christer Eklund om vad som lockar honom.

– Christer och jag har varit i samma bransch i många år och han kommer med en stor erfarenhet och senioritet, vilket kommer att vara en stor hjälp för mig och Ingram-teamet när vi fortsätter att växa i Sverige. Christer har en stark kulturell skicklighet som kommer att vara avgörande när vi utvecklar och bygger en ännu starkare organisation i Sverige. Vi har en solid affärsplan framför oss och jag ser fram emot att arbeta med Christer för att genomföra planerna för Sverige, säger Jonas Elmgren om sin rekrytering.

Läs också: Han vill bygga nya Ingram Micro: "Ska vara som basaren i Marrakech"