Convictus är en ideell förening som arbetar med att stötta människor som lever i utsatthet. B3:s arbete med ett bygga en ny digital plattform är en del av B3 Social Innovation, som är konsultbolagets initiativ för att hjälpa utvalda ideella eller hjälporganisationer med digital transformation.

– Det känns jättespännande att vi nu går live med den nya webben. Det har varit ett otroligt roligt och inspirerande projekt att få jobba tillsammans med Convictus och vårt grymma webbteam. Tillsammans har vi byggt en modern plattform som ska stödja Convictus framtida arbete, säger Silvia Modin, ansvarig för B3 Social Innovation.

Convictus drog igång i mitten av 80-talet och har dagverksamheter som riktar sig till människor som lever i hemlöshet och som många gånger också har en beroendeproblematik. Verksamheten har också ett natthärbärge för kvinnor från EU och tredjeland, en uppsökande verksamhet och ett hälsocenter för dem som lyckas ändra sin tillvaro genom att bli drogfria och få ett boende. Föreningen har cirka 30 anställda och lika många volontärer som arbetar ideellt.

Behovet av en ny digital plattform har funnits länge, då den tidigare webben var svårnavigerad och föråldrad. Med en ny mobilanpassad webb ges bättre möjligheter att sprida information om Convictus med enklare hantering av event och kampanjer. Den nya webben är byggd av B3:s specialistbolag B3 Squadra med helt ny design och förändrad struktur i verktyget Contentful.

– Det stöd vi har fått av B3 har varit ovärderligt. B3 har visat att det inte behöver bli spretigt, även om organisationen har många intressenter att nå ut till. Det är direkt avgörande för oss att webbplatsen talar till alla våra intressenter: gästgruppen, volontärer och finansiärer, säger Maria Dahlstedt, verksamhetschef på Convictus.

Läs också: B3 fyller på i digitalbyrålådan