Den svenska industrin digitaliseras för fullt. och det innebär också att nya bolag kliver fram. Advania tar hjälp från Nederländerna i sin satsning på att hjälpa industrikunder.

Det är Utrecht-baserade App4mation som nu blickar mot Norden med hjälp av Advania. Bolagets produkt 4Industry beskrivs som en digital plattform som ska öka produktionseffektiviteten samt skapa en tryggare arbetsmiljö i fabriker. Programvaran används för att få ökad kontroll med hjälp av att pappersbaserade arbetsprocesser blir digitaliserade. Tack vare det kan man förhoppningsvis undvika oväntade produktionsstopp, och inte minst få en snabbare hantering av avvikelser.

Tillsammans ska Advania och App4mation rikta in sig på den nordiska tillverkande industrin.

– Att etablera sig på den nordiska marknaden var ett naturligt nästa steg för oss med tanke på den stora tillverkningsindustri som finns där. Tack vare partnerskapet med Advania så har vi nu en välkänd samarbetspartner i Norden med en stark bakgrund inom industri, säger Luc Raeskin, vd på App4mation.

– Med 20 års erfarenhet av kunder inom industri har vi samlat på oss en gedigen kunskap inom detta område. Vi har utvecklat system för reservdelar och eftermarknad för Sveriges största industriföretag. Vi vill nu bredda vår satsning på industri och fokusera mer på själva tillverkningsprocessen och digitalisera fabriker, säger Krister Olsson, affärsområdeschef på Advania.

Läs också: Komplettera med Kompetera – nu har Advania nått nordisk nirvana