Egentligen var det tänkt att Intel skulle lansera sina senaste processorer under Mobile World Congress i Barcelona, men som bekant ställdes jättemässan in av rädsla för coronaviruset.

Molnleverantörernas starka tillväxt har gjort att försäljningen av serverchipp har skjutit i höjden, något som kommer både Intel och konkurrenten AMD till gagn.

Intel har dominerat den här marknaden, men AMD har vunnit mark sedan de åter gick in på det här segmentet för tre år sedan med sina Epyc-processorer.

Nu kommer dock nya lanseringar från Intel på det här området. Det skriver nyhetsbyrån Reuters. De nya Xeon-processorerna ska ge mer prestanda för pengarna än tidigare generationen, och 10nm-chippet P5900 ska göra så att företaget blir ledande kiselleverantör i basstationerna vid 2021, ett år tidigare än väntat, uppger Intel självt.

Reuters skriver att Intel har kämpat med förseningar i sin 10nm-teknik och därmed tappat ledningen i rejset att leverera till ”den nya dataekonomin”, vilken innefattar 5g, självkörande bilar och artificiell intelligens.

Läs mer: AMD tuggar i sig allt större del av europeiska pc-kakan