Den storsatsande koncernen Combined Excellence fortsätter att dammsuga landet på nischade digitaliseringsbolag. Sedan tidigare har man införlivat bolag som Elvenite, Netgain, Cloudpro, Ninetech, Viewbase, Dynamo, Two, Smartsourcing, Intechrity, Sitedirect och Smiling Workplaces i koncernen. Nu slår man till med det största förvärvet hittills.

Det är Nethouse, med ungefär 150 medarbetare på kontoren i Borlänge, Karlskoga, Linköping, Stockholm och Örebro, som nu ansluter till Combined Excellences strävan att skapa ”ett av de större nordiska kunskapsföretagen inom digital transformation”. Med Nethouse ombord får Combined Excellence en omsättning på cirka 660 miljoner kronor, och har närmare 450 anställda.

– Jag ser mycket positivt på att vi ansluter till Combined Excellence och därmed får en stabilare och bredare plattform att arbeta från. Deras strategi och sätt att tänka kring leverans av digitalisering är helt rätt och ett riktigt bra sätt att vara relevant för kunder och medarbetare. Det är ett modernt sätt att generera den bästa nyttan för våra kunder och medarbetare och jag ser med tillförsikt fram emot vad vi kan skapa tillsammans, säger Nethouses vd Joao Stoltz.

Och Joakim Alkman, ordförande och medgrundare i Nethouse Sverige, håller med.

– Vi har fört en väldigt positiv dialog med Combined Excellence och det känns mycket bra att vi nu gör gemensam sak. Som ny och relativt stor ägare i Combined Excellence-koncernen ser vi stora möjligheter och det ska bli riktigt kul att vara med på en gemensam och ännu större resa framåt, säger han.

Oskar Godberg, vd på Combined Excellence, ser fram emot att jobba med sina nya kollegor i koncernen, som kommer att jobba på som vanligt.

– Nethouse kommer att fortsätta i samma regi som idag, och tillsammans med våra övriga bolag får vi nu ännu bättre och större möjligheter att göra fantastiska saker. Samgåendet gör att vi får extremt bra förutsättningar att uppfylla vår vision, att ha en spets i vårt erbjudande som marknaden pratar om och att vara förstavalet för de som väljer leverantör, säger han.

– Vi får också en starkare närvaro i viktiga regioner och stärker vår mix av kunder och tjänster. Det allra viktigaste är dock att vi tillför koncernen drygt 130 fantastiska experter inom digitalisering, fortsätter han.

Läs även: Värmländsk gränshandel för Cloudpro