Tro det eller ej, men branschen blir en trebokstavsförkortning fattigare. Det är amerikanska affärssystemleverantören JDA som efter 35 år väljer att byta namn. Detta för att man på ett bättre sätt vill spegla bolagets molnstrategi.

Det nya namnet är Blue Yonder, och ska enligt bolaget utöver det ökade fokuset på molnet spegla tron på innovativa lösningar som bygger på AI och maskininlärning. Namnet har nämligen hämtats från ett förvärvat bolag, som levererar AI- och maskininlärningslösningar för logistik. Blue Yonder köptes av JDA i augusti 2018.

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration!

– Vårt nya varumärke symboliserar den förvandling som vår verksamhet har genomgått under senaste två åren. Vi är nu 5 300 globala medarbetare som firar framgången för ett företag som grundades för 35 år sedan. Det är en ökning med 20 procent jämfört med februari 2019, säger Johan Reventberg, som är chef för Blue Yonder i Emea som också lyfter det förvärvade bolagets plattform Luminate, som kommer att spela en viktig roll framöver.

– Vi rustar för en ny era där landskapet förändrats drastiskt i en global marknad där högre konkurrens och ständigt ökade krav från konsumenter råder. Blue Yonder representerar dagens verklighet och våra ambitioner för framtiden. Vi fokuserar på de investeringar och erbjudanden som verkligen tillför mätbart värde för våra 3 300 kunder och våra partners globalt, säger Johan Reventberg.

Läs också: Trenden fortsätter – affärssystemskonsulter gör saker tillsammans