Det amerikanska presidentvalet fortsätter med kampen om vem som ska vinna Demokraternas nominering. Och enligt en ny genomgång av The New York Times så råder det i Silicon Valley kraftigt delade meningar om vem som borde kamma hem dem.

Flera vd:ar, riskkapitalister och andra inom Silicon Valleys elit säger att de gärna hade sett Pete Buttigieg (som nu avslutat sin kampanj) eller Mike Bloomberg som demokraterans kandidat. Något de också donerat stora summor pengar till.

Men just nu verkar det inte bli så. Istället är det Vermont-senatorn och vänsterkandidaten Bernie Sanders som leder fältet. Något som flera av Silicon Valley-topparna motsätter sig kraftigt mot. En del säger rentav att om Sanders vinner nomineringen hade de haft svårt att välja mellan honom och Donald Trump.

Så ser det däremot inte ut bland Silicon Valleys anställda där Bernie Sanders har massiv popularitet. Bara de anställda vid Alphabet ska bland annat donerat uppåt en halv miljon dollar till hans kampanj.

Historiskt sett har Silicon Valley politiskt dominerats av Demokraterna, men i det senaste har åsiktsskiljaktigheterna ökat mellan de som är mer vänster och de som är mer center.

Bernie Sanders har återkommande kritiserat Silicon Valleys elit och sagt att han vill att Google ska delas upp, att Apple inte betalar tillräckligt med skatt och även kritiserat Amazons miljöarbete. Han vill också se en höjning av företagsskatten till 35 procent och en tidigare beskattning på personaloptioner, vilket är vad som gjort många personer väldigt rika i Silicon Valley.

Kritiken mot Sanders är istället att hans politik skulle förstöra Silicon Valleys innovationstänkande och företagsanda. De anklagar också Bernie Sanders för att vara populistisk samt att han skulle förlora mot Donald Trump i presidentvalet.

Läs också: Inför amerikanska valet - Cloudflare skänker bort säkerhetsverktyg