I januari slutade Microsoft med gratissupporten för det gamla operativsystemet Windows 7 för att skynda på migreringarna till det nyare systemet Windows 10.

Men enligt färska siffror från analysföretaget Net Applications så tappade Windows 7 inte ens en procentenhet i användarandelar under februari månad och hade vid utgången en andel på 25,2 procent av alla operativsystem. Av alla operativsystem som kör Windows hade sjuan en andel på 28,6 procent.

Det skriver vår amerikanska systersajt Computerworld.

Det går fortfarande att få support för Windows 7, men då enligt ett program som man måste betala extra för.

Samtidigt säger Microsofts finanschef Amy Hood att företaget har förhoppningar om att migreringar från Windows 7 till det nyare Windows 10 ska kunna fortsätta generera försäljning för Windowsavdelningen, som är hårt prövad som en följd av Coronavirusets påverkan på pc-försäljningen. Det rapporterar nyhetskanalen CNBC.

Under ett samtal med finansanalytiker uppgav Hood att uppgraderingscykeln inte kommit så långt som den brukar göra vid ett operativsystemskifte.

”Det som skiljer den här gången är att det fortfarande återstår ganska stora möjligheter jämfört med vad vi har sett tidigare vid den här punkten i cykeln. En stor del av detta finns som förväntat i segmentet små och medelstora företag. Det innebär att det finns utrymme att växa och att kurvan ser annorlunda ut än senast”, uppgav Hood.

Läs mer: Analytiker: Därför växer Mac tvåsiffrigt på europeiska företag i år