Coronaviruset har lett till en våg av inställda konferenser världen över. Nu är det klart att Google även ställer in sitt största event för året, utvecklarkonferensen I/O, som skulle hållits i Shoreline Amphitheatre i Mountain View mellan 12-14 maj. Åtminstone den fysiska delen av konferensen.

"På grund av oro kring coronaviruset (covid-19) och i enlighet med hälsoråden från CDC, WHO och andra hälsomyndigheter har vi beslutat att avbryta det fysiska eventet Google I/O på Shoreline Amphitheatre”, säger en av Googles talespersoner till The Verge.

I/O brukar vara ett event som bjuder på många nyheter för Android, men även för Googles mjuk- och hårdvara. Google uppger efter beslutet att man siktar på att hitta "andra sätt att utveckla Google I/O för att hålla ihop och fortsätta bygga vår utvecklargrupp".

De tilltänkta deltagarna kommer också att återbetalas i sin helhet senast den 13 mars. De som köpt biljetter till årets evenemang kommer även automatiskt erbjudas att köpa en biljett till Google I/O 2021.

Läs också: Här är live-kartorna som låter dig följa Coronavirusets spridning på nätet