Branschens bolag fortsätter att göra gemensam sak på jakt efter mera muskler. Den senaste fusionen sker mellan driftbolaget Pulsen Production och datacenterinriktade konsultbolaget Shibuya Crossing. Avtalet om ett sammangående tecknades tidigare i veckan mellan Pulsenkoncernen, Pulsen Production och de fyra delägarna i Shibuya Crossing.

Shibuya Crossing jobbar med infrastruktur, datacenterkommunikation och kringliggande konsult- och supporttjänster. Verksamheten har funnits sedan 1999, men under nuvarande namnet Shibuya Crossing har man verkat sedan 2013, efter att de två bolagen TSS och Enjoy IT slogs ihop.

Idag har man cirka 30 medarbetare på kontoren i Stockholm och Göteborg och en omsättning runt 100 miljoner kronor. Bolagets konsulter hjälper kunder inom bland annat bank och finans, och offentlig sektor att bygga och underhålla it-infrastruktur utifrån rätt behov och krav, med IBM som strategisk partner.

Kompletterar varandra bra

– Både Shibuya Crossing och Pulsen Production tittar ständigt på hur vi kan utvecklas som bolag och i våra erbjudanden mot marknaden. Genom det här samgåendet blir vi en starkare partner till våra kunder både på datacentersidan och kring tjänster inom kommunikation, service, support och mycket mer. Vi kompletterar varandra bra och genom att gå ihop skapar vi helt nya möjligheter både för våra kunder och för våra medarbetare, säger Kjell Olsson från Shibuya Crossing.

– Det är inte bara utbudsmässigt som vi fungerar bra tillsammans. Vi har också väldigt lika företagskulturer, med en utgångspunkt i entreprenörskap inom it, och matchande värdegrunder. Det känns därför väldigt naturligt att vi nu går samman i ett gemensamt bolag, säger Martin Troede från Pulsen Production, som ser fram emot att kombinera verksamheterna.

– Tillsammans blir vi en av de största aktörerna inom segmentet verksamhetskritisk it i Sverige. Båda bolagen har värnat om att bygga långa och nära relationer med sina kunder. Nu kan vi fördjupa den relationen och bli en ännu starkare partner för kunder som är beroende av stabila, moderna och säkra it-lösningar för sina verksamheter. Vi kommer också fördjupa samarbetet med IBM ytterligare i och med att vi blir deras största partner i partnerkanalen i Sverige. Våra kunder har extrema krav på tillgänglighet och prestanda och tillsammans med IBM visar vi gång efter gång att våra lösningar överträffar annan teknik när det gäller affärskritisk it, fortsätter han.

Martin Troede tar vd-rollen

Det nya bolaget får cirka 120 anställda och en sammanlagd omsättning över 300 miljoner kronor, och kommer heta Shibuya, och vara en del av Pulsenkoncernen. Martin Troede som är vd på Pulsen Productions tar vd-rollen i det nya bolaget.

Shibuya Crossings fyra ägare Kjell Olsson, Mikael Johansson, Christian Wibeck och Stefan Wennergren går in som delägare i det nya bolaget och kommer även fortsatt vara operativt engagerade i bolaget. Som ny styrelseordförande tillsätts Henrik Sund som har stor erfarenhet från it- och telekombranschen.

– Jag tycker det här ska bli jättespännande. Vi har bra förutsättningar för att kunna göra ett riktigt bra jobb och skaka om en del på marknaden. Vi kommer till exempel få större muskler på IBM Power och får ännu större och bredare kompetens på den hårdvaran och kringliggande tjänster. Vidare får vi en större spridning geografiskt. Pulsen Production har sitt fäste i Västsverige och Shibuya i östra delen av landet. Resultatet blir ett starkare bolag på många plan, säger Henrik Sund.

Läs också: Rg19 köper Load: ”Vi blir IBM:s största partner i Sverige”