Det uppmärksammar nyhetssajten Bleeping Computer.

Microsofts globala försäljningschef JP Courtois uppgav i en tweet att Microsoft Teams nu finns tillgängligt gratis i sex månader för att ”stödja folkhälsan och säkerheten genom att göra distansarbete enklare”.

Google uppgav under veckan att de ger G Suite- och G Suite för utbildningskunder gratis tillgång till deras videokonferensfunktioner inom Hangouts Meet. Det innebär funktioner för möten med upp till 250 deltagare per samtal. Livestreaming för upp till 100 000 tittare inom en domän. Samt möjligheten att spela in möten och spara dem i Google Drive.

Det här är funktioner som i vanliga fall ingår i Enterpriseversionen av G Suite och G Suite Enterprise för utbildning, uppger företaget i uttalande. Nu kommer de att finnas tillgängliga utan extra kostnad för alla kunder fram till den 1 juli.

LogMeIn erbjuder sina tjänsteleverantörer ett gratis ”Emergency Remote Work Kit” som inkluderar gratis tremånaderslicenser för GoToMeeting så att distansarbetare kan delta i virtuella möten med andra anställda. Vd Bill Wagner skriver om företagets erbjudande här. 

Cisco erbjuder utökade fria Webex-licenser till att stödja möten obegränsad tid och upp till 100 deltagare. Cisco erbjuder också gratis 90-dagars licenser till företag som för närvarande inte är Webex-kunder.

Cisco skriver om initiativet i en bloggpost.

Läs merCoronaviruset tvingar fram nya sätt att arbeta – och det kan vara för alltid