Iver har fått uppdrag som ny helhetsleverantör av it-drifttjänster av försäkringsbolaget Futur Pension, som tidigare hette tidigare Danica Pension. Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till tre års förlängning och beräknas ha ett totalvärde på cirka 30 miljoner kronor.

Med nya ägaren, riskkapitalbolaget Polaris, i ryggen ska Futur Pension, investera ytterligare i teknisk utveckling av sin plattform.

– I vår upphandling av it-drifttjänster låg fokus på att hitta en leverantör som kan ta ett helhetsåtagande för vår infrastruktur och som kan hjälpa oss att transformera tjänster till molnet, säger Hans Wirsén, cio på Futur Pension om valet av Iver och fortsätter.

– Vi sökte också efter en partner med erfarenhet av att hantera leveranser till verksamheter i snabb expansion, där förändringstakten är hög, och att vi som kund prioriteras när förändringar behöver genomföras. Ytterligare en aspekt i upphandlingen var säkerhet eftersom vi som bolag lyder under tillsyn av Finansinspektionen.

– Futur Pensions tekniska plattform, med ett egenutvecklat försäkringssystem och omfattande systemutveckling, är helt avgörande för bolagets tillväxt och affär. Med vår erfarenhet av leveranser till bank- och finanssektorn i kombination med vår spetskompetens inom systemutveckling och Devsecops, kan vi stötta dem på bästa sätt, säger Niclas Karlsson, tillförordnad affärsområdeschef för Informations- och cybersäkerhet på Iver.

Läs också: Omvänd Brexit för Iver – välkomnar Britt