Trots att den amerikanska regeringen gör allt den kan för att tona ner riskerna med coronaviruset finns det andra aktörer som tar utvecklingen på betydligt större allvar.

Bland annat har Bill & Melinda Gates Foundation valt att finansiera ett projekt som går ut på att ta fram ett hemmatest för coronaviruset. Tanken är att de som misstänker att de drabbats av viruset ska skrapa med en bomullspinne i näsan och sedan få svar inom två dagar om de är smittade eller ej.

De som testar positivt ska därefter svara på frågor via internet om var de befunnit sig på sistone och vilka de har träffat, detta för att smittan ska kunna spåras.

– Trots att det finns mycket kvar att fila på har det här en enorm potential att vända epidemins utveckling, säger Scott Dowell från Bill & Melinda Gates Foundation i en kommentar till The Seattle Times.

I skrivande stund finns det närmare 600 bekräftade fall av coronaviruset i USA. Den hårdast drabbade delstaten är Washington där ett tjugotal personer har avlidit hittills.

Läs också: Här är live-kartorna som låter dig följa Coronavirusets spridning