Efter ett kvarts sekel på samma bolag, om än under ett antal olika namn, är det dags för Pär Fors att kliva av.

– Jag har jobbat på företaget i 25 år under WM-data, Logica och CGI, och de sista sex åren som Sverigechef. Det är lång tid som Sverigechef i den här branschen, säger han om beslutet som han beskriver som ömsesidigt.

– Jag har haft en dialog med min chef om att det är läge för någon annan att ta över. Det är ett helt gemensamt beslut och det finns ingen som helst dramatik bakom.

Under det 25:e och sista året hann Pär Fors även med att ha titeln Skandinavienchef, i och med att verksamheten utökades rejält i Norge och Danmark efter CGI:s storförvärv av Acando. Och rollen som Skandinavienchef tas nu över av John Karnblad, som kommer från just Acando. Han kommer närmast från en roll som chef för CGI i Göteborg och mellan-Sverige, den region som CGI kallar Central.

Från CGI-håll avvaktar man med kommentarer från såväl bolaget som den nya Skandinavienchefen, som precis har klivit på sitt nya uppdrag.

För Pär Fors väntar nu alltså ett nytt liv utanför konsultjättens väggar. Vad han ska göra härnäst återstår att se. Så här beskriver han den närmaste framtiden.

– Jag ska ta ledigt ett tag och fundera över framtiden och vad som blir nästa steg.

Läs också: Visolit plockar in ny vd från CGI