Karlstadbaserade Partner54, som satsat stort på offentliga affärer, har tagit hem en ny kommunal affär. Den här gången har man tecknat ett avtal med Älmhults kommun, som gjort en upphandling av multifunktionsskrivare.

Patrik Lindgren, vd på Partner54
Patrik Lindgren, vd på Partner54

– Vi utmanar de större företagen i branschen och har byggt upp kompetens från flera nyckelpersoner vid anbudsarbetet, säger Patrik Lindgren, vd på Partner54.

Enligt Partner54 skedde valet av leverantör efter en utvärdering utifrån bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Älmhult är nästa exempel i en rad av kommunala kunder. Där finns även Örebro, Kumla, Lekeberg, Hallsberg, Ljusnarsberg, Laxå, Askersund och Sjöbo.

– För att lyckas och bli framgångsrik vid en offentlig upphandling måste man först inse att affärsprocessen ser annorlunda ut än vid andra affärer. Det är mycket viktigt att i analysfasen säkerställa att det tilltänkta erbjudandet verkligen tillför kundnytta. Vidare inkluderar vi leverans och förvaltningsprocessen i anbudsförfarandet, säger Jonas Andersson, försäljningschef på Partner54.

Läs även: Ny kommunal skalp för nya printbolaget