Ciscos videokonferenssystem Webex har haft rekordmånga användare nu under coronakrisen. Både när det gäller aktiva användare per månad, vecka och dag så är det all-time-high, säger chefen över Ciscos collaborationgrupp Sri Srinivasan till amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Cisco använder också ett nyckeltal som de kallar engagerad användarbas, som är en återkommande sammanställning över människors engagemang i online-tjänster. Den visar hur mycket tid människor lägger på möten i de här kanalerna jämfört med ett år före, och även denna siffra stiger.

I februari såg Cisco 22 gånger så mycket nätverkstrafik per sekund som det normalt brukar vara för Webex-tjänster från användare i Kina, säger Srinivasan. Trafiken gick också upp i Singapore, Japan, Sydkorea och Hong Kong, med tre eller fyra gånger de vanliga nivåerna.

Som vi har rapporterat om tidigare har videokonferenslösningen Zoom också ökat lavinartat sedan coronavirusets utbrott. Det här nya bolaget som leds av Webex tidigare utvecklingschef Eric Yuan, hade fler användare under årets två första månader än hela förra året.

En annan collaboration-tjänst som varit omskriven de senaste dagarna är Microsoft Teams, men då handlade det om nyheter av det tristare slaget. Under gårdagen, samtidigt som många tjänstemän världen över börjat arbeta på distans, gick den här applikationen ner för vissa användare, skriver bland annat nyhetssajten Techcrunch.

Slack har ännu inte kommit med några officiella uttalanden om hur användandet förändrats under den globala distansarbetesexplosionen.

Inte heller Google har gått ut med några officiella siffror om hur de senaste veckornas användning varit för deras collaborationverktyg Hangouts. Senaste uppgifterna är från slutet av förra året, då produktivitetsportföljen G Suite – som Hangouts är en del av – gick över den magiska gränsen av två miljarder månatliga användare. Det uppgav G Suite-chefen Javier Soltero förra veckan, rapporterar nyhetssajten ZDNet.

Dock avslöjade han inte hur många som är betalande användare eller hur många användare plattformen har utanför e-postsystemet Gmail.

– Det är en häpnadsväckande siffra, kommenterade Soltero. De här produkterna har en otrolig räckvidd. Vi är i en unik position för att förändra hur människor arbetar.

Läs mer: 
Samarbetsverktyg i fokus när många tvingas jobba på distans – här är alternativen
Coronaviruset tvingar fram nya sätt att arbeta – och det kan vara för alltid