Under 2020 satsar apotekskedjan Apoteksgruppen stort på att utveckla sin digitala infrastruktur. Bland annat går man från tidigare kopparuppkoppling till en fiberlösning för sina cirka 200 butiker. Och man är dessutom i full gång med att implementera ett nytt affärssystem.

– Bara den implementeringen kräver ökad datakommunikation, och hade inte varit möjlig med det upplägg vi hade tidigare. Fiber är en förutsättning för att vi ska kunna genomföra ett sådant projekt, säger Ola Ebenhart, cio på Apoteksgruppen.

Eftersom Apoteksgruppen hanterar många känsliga uppgifter konstaterar Ola Ebenhart att det är affärskritiskt med en stabil uppkoppling. Man har numera även en backup-lösning i form av 4G-uppkoppling.

– Våra apotek hanterar recept och är därför helt beroende av tillförlitliga system. Det måste helt enkelt alltid fungera. Utöver det är det viktigt att vi har en leverantör som vi kan samarbeta väl med, och som har en välfungerande och snabb support. På så sätt är IP-Only helt rätt. Man har en jordnära dialog, och är väldigt enkla att ha att göra med, säger han.

– Apoteksgruppens verksamhet är inte bara samhällsviktig utan har även högsta krav på driftsäkerhet, flexibilitet och support. Jag är stolt över att vi fick förtroendet att leverera digital infrastruktur till en så viktig och krävande verksamhet, säger IP-Onlys vd Regina Donato Dahlström.

Läs också: Nu stresstestas internet i realtid – ”kan behöva uppgradera sladden hemma”