Hackargruppen Digital Revolution har släppt nya dokument som påstår att den ryska regeringen sitter på flera digitala verktyg som kan användas för att stänga av internet för ett helt land, rapporterar Defense One.

Ingen har än så länge kunnat verifiera dokumentens autenticitet. Digital Revolution dök först upp under 2018 och sa då att de hade lyckats hacka kontraktsarbetare för ryska säkerhetstjänsten. Sedan dess har gruppen publicerat flera dokument om det som påstås vara ryska regeringens säkerhets- och informationsverktyg.

Det nya verktyget ska vara en samling botnät som kan användas för massiva så kallade ddos-attacker (även kallade för distributed denial of service-attacker) som kan överbelasta internettjänster med data och ta dem offline.

Dessa nya botnät fungerar genom att de använder sig av en tidigare outnyttjad, men kraftigt växande resurs: internet of things, eller sakernas internet. Detta syftar på anslutningen av olika apparater som inte är datorer, så som termometrar och kylskåp, till internet för att kunna fjärrstyra dem.

Enligt de läckta dokumenten används botnätet genom tre appar, Fronton, Fonton-3D och Fonton-18 och ska kunna attackera nationella DNS-servrar för att göra internet oåtkomligt i flera timmar för ett mindre land. 
Dokumenten ska även innehålla information om hur man kan avslyssna olika smarta enheter.

Den ryska regeringen har själva inte kommenterat Digital Revolutions uppgifter.

Läs också: Rysk underättelsetjänst besökte Irland för att inspektera nätkablar