Men den stora frågan, enligt Satya Nadella, är huruvida efterfrågan hålls uppe i USA och Europa efter coronakrisen. Det säger Nadella i en intervju med amerikanska nyhetskanalen CNBC.

– På utbudssidan är vi på väg tillbaka till rätt spår, svarade Nadella på frågan om Microsoft kommer att kunna leverera nya Surface- och Xbox-produkter senare under året som de lovat innan coronakrisen.

Microsoft har påverkats finansiellt av krisen, och gick förra månaden ut med en varning om att de inte kommer att nå uppsatta försäljningsmål för den verksamhet som innefattar Windows. Men överlag anser Nadella ändå att företaget står starkt.

Nadella säger att företaget har ”en fantastisk balansräkning” och en diversifierad affär och att deras verksamheter inom molninfrastruktur och tjänster hållit emot under nedgången.

– Om vi hade haft en äldre generation av datacenterarkitektur eller mjukvaruarkitektur, så tror jag inte att vi hade kunnat hantera den här krisen så effektivt som gjort.

Nadella berättar också att han arbetar från hemmet i ett kontor han delar med sina döttrar.

Apropå den amerikanska regeringens stödpaket, säger han:

– Jag tror att regeringen gör rätt sak, de är fokuserade på de anställda och branscher som påverkas mest samt på de små företagen. Det är den delen av ekonomin som bär bördan av den här karantänen. 

Läs mer: Nu görs Windows redo för nästa era – men vilken roll ska trotjänaren spela?