Almi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag i Sverige med tillväxtpotential och har cirka 500 medarbetare på cirka 40 orter över hela landet. Nu vill man effektivisera sin it-miljö så man får ett samlat helhetsåtagande, och det ar B3 som tog hem affären.

Det nya uppdraget innebär att B3 ska flytta Almis it-miljö till Azure och därefter ansvara för driftmiljö, system och servicedesk. Man ska också stötta Almis medarbetare i det dagliga it-arbetet och hjälpa till att använda de verktyg som finns i Microsoft 365 för att samarbeta bättre digitalt. Avtalet är sexårigt med möjlighet till förlängning.

– Vi är glada att vi fått förtroendet att bli en komplett it-leverantör för Almi, och att få realisera deras strategi kring cloud- och SaaS-tjänster. Almi har en mycket betydelsefull roll för tillväxtföretagen i Sverige, och det ska bli spännande att nu få skapa den flexibla och kostnadseffektiva it-miljö som deras verksamhet behöver, säger Sven Uthorn, vd och koncernchef för B3 Consulting Group.

Läs också: Gröna Lund vill sälja mer på nätet – med B3 sajt