Microsoft Teams är inte den enda chattapp som vuxit dramatiskt under coronakrisen. Slacks vd Stewart Butterfield avslöjade i veckan att också den tjänsten slår alla rekord just nu.

I en lång utläggning på Twitter under gårdagen berättar Stewart Butterfield bland annat att Slack slagit användarrekord i samtidigt uppkopplade användare, tack vare en ökad efterfrågan på distansarbete under den pågående coronaepidemin.

Butterfield skriver att Slack tisdagen den 10 mars (1597 dagar efter att de uppnådde en miljon samtidigt uppkopplade användare oktober 2015) passerade 10 miljoner användare. Sex dagar senare var siffran uppe på 10,5 miljoner och så har det fortsatt uppåt. I går hade appen 12,5 miljoner samtidigt uppkopplade användare.

”För oss som företag är det här ett dramatiskt skifte”, fortsätter han. ”Under Q3 och Q4 var för sig kunde vi lägga till runt 5000 nya betalande kunder netto. Förra tisdagen, halvvägs in i Q1 hade vi ytterligare 7000. I går, en vecka senare, gick vi över 9000-gränsen”.

Bortsett från Stewart Butterfields utläggning på Twitter har Slack inte offentliggjort någon användarstatistik sedan oktober förra året. Då hade företaget 12 miljoner dagligen aktiva användare (det Butterfield twittrar om är alltså samtidigt uppkopplade användare).

Läs mer: Slacks svar på Microsofts Teams-offensiv – en rad nya funktioner för nybörjare