Hos Conscia säger man att det nya samarbetet har vuxit fram från en ökande efterfrågan på Ciscos och Pure Storages integrerade lösning Flashstack. Den nya konstellationen ska främst rikta sig till medelstora och stora verksamheter, och med samarbetet kommer även en gemensam utbildnings- och serviceverksamhet.

– Det är dags att ta nästa steg och utveckla partnerskapet ännu mer så att kombinationen av Sveriges bästa Ciscoexpertis kan kombineras med det vassaste inom lagring och komma våra kunder till gagn, säger Bengt Lundgren, vd på Conscia Sverige, som hoppas få en ännu starkare position i datacentret.

– Initialt arbetade vi tillsammans med Pure Storage som ett resultat av kundefterfrågan, och att fördjupa samarbetet och partnerskapet i det här läget känns naturligt. Pure Storage växer snabbt och integrerar sömlöst med vårt övriga erbjudande baserat på Ciscos olika arkitekturer.

– Conscia har en djup expertis inom Ciscos lösningar och en närvaro i sex nyckelländer i Europa, vilket gör dem till en idealisk partner för oss. Tillsammans kan vi med vårt Cisco-validerade Flashstack-erbjudande ge kunder branschledande datalösningar, säger Theo Van Teylingen, regionchef i Benelux and Nordics på Pure Storage.

Läs också: Köphungrig duo investerar i Danmark och Tyskland