I mitten av mars drog ett flertal bolag igång initiativet #vitecherupp i samarbete med IT&Telekomföretagen. Syftet var att samla den kraft som finns i branschen och visa hur it och digitala tjänster kan bidra till olika delar av samhället under coronaepidemin.

I dag lanseras ett konkret resultat. Det är Gibon och digitalbyrån Daresay som tillsammans sjösätter den nya gratistjänsten Dataprata, som är ett verktyg för att hjälpa äldre och andra datorovana personer att ha kontakt med sina anhöriga trots social isolering. Något som blivit extra viktigt efter att det införts besöksförbud på alla äldreboenden.

Dataprata är precis vad det låter som, en samlingsportal som ska göra det enklare att kommunicera med video, ljud och bild. Sajten ska känna av vilken enhet användaren har och är enkelt uppbyggd och har extra tydliga knappar och text. Det finns även steg-för-steg-instruktioner för att hjälpa till att starta de vanligaste apparna för videomöten.

– Vi vill bidra med det vi kan när samhället drabbats så hårt av covid-19. Gibon kan digitala lösningar och Daresay kan allt om digitala upplevelser. Vi insåg att vår kompetens kan göra nytta genom att erbjuda framför allt den äldre generationen en förenklad möjlighet att kommunicera med sina nära och kära via videosamtal, säger Mia Åslander, vd på Gibon, som också konstaterar att det kan behövas mer hjälp för att utveckla sajten ytterligare.

– Vad den äldre generationen tydligt uttrycker är att man saknar tydliga instruktioner på sitt modersmål för att börja nyttja tjänsterna. Det tog vi fasta på. Målet är att översätta sajten till fler språk så att även personer med annat modersmål än svenska ska kunna nyttja tjänsten. Här behöver vi dock hjälp av andra, så den som har kunskap får gärna bidra för att flera grupper av människor ska kunna kommunicera digitalt.

Innan projektet drogs igång har äldre personer intervjuats på telefon och sedan har Dataprata byggts efter de önskemål och behov som de intervjuade har framfört. Dataprata är baserad på öppen källkod för att alla som vill ska kunna hjälpa till att förbättra den. Och även om målgruppen är de äldre hoppas Gibon och Daresay att budskapet når bredare än så.

– Vi riktar oss mot våra isolerade riskgrupper, framför allt den äldre generationen med låg datavana, men även andra isolerade grupper i samhället som vill vara nära sina kära. Dock är dessa grupper svåra att nå digitalt så därför riktar vi vårt budskap till barn och barnbarn med uppmaningen att videoprata med en anhörig redan ikväll med hjälp av vår tjänst, säger Mia Åslander.

Läs även: Telefonen är tryggast i krisen – röstsamtal ökar mest hos operatörerna