Det här förvärvet är det senaste i den tillväxtstrategi som ägarna dragit igång tillsammans med VIA Equity. För ett år sedan köpte Glesys sig in i Herrljunga, Alingsås och Vårgårda med hjälp av Bogalnet, och ett halvår innan det köpte man server­hosting­verksamheten från Malmöbaserade SBBS Solutions. Den här gången är det huvudstaden som lockar.

– Jag är mycket glad över att vi har gjort det här förvärvet och vi hoppas kunna expandera verksamheten över hela Norden, säger Glesys vd Glenn Johansson.

STHIX kommer fortsatt att drivas som ett eget affärsområde inom Glesys tillsammans med dess nuvarande anställda. STHIX grundare och vd Rasmus Åberg är nöjd med sammanslagningen.

– Vi har sedan tidigare ett gott samarbete och nu får vi ökade möjligheter att utveckla våra affärer, både inom Sverige men också på nya marknader. Med Glesys känner vi att vi har hittat Sveriges bästa partner på området, säger han.

– Vi har en tydlig strategi att tillsammans med teamet på Glesys expandera affären med infrastruktur som tjänst till krävande kunder. Detta kommer att ske både fortsatt organiskt, men även genom fler förvärv. Det är mycket roligt att med en välrenommerad och kunnig aktör som STHIX, kunna bredda nätaffären, säger Daniel Hallberg, investeringsansvarig på VIA equity.

Läs också: Glesys handlar vidare – Västra Götaland nästa