Kemikoncernen Akzo Nobel, som bland annat levererar färg under varumärket Nordsjö och har cirka 1000 anställda på sex orter i Sverige, har förlängt sitt samarbete med Orange Business Services. Det nya avtalet innefattar global nätverks- och säkerhetsinfrastruktur samt it- och driftteknik.

Orange ska dels skapa en center för cybersäkerhet med hjälp av Orange Cyberdefense, som ska kunna hantera övervakning och säkerhet för hela den digitala miljön.

Den franska telekomjätten ska också hjälpa Akzo Nobel att flytta sina applikationer till molnet, och även med sd-wan optimera kemiföretagets nätverkskostnader samt ge tillgång till molnbaserade applikationer för hela den globala personalstyrkan.

Utöver det ingår också konsulttjänster inom dataanalys, som ska ge Akzo Nobel bättre insikter genom att använda data från hela verksamheten.

– För att fungera mer effektivt ville vi förenkla vårt ekosystem av it-partner. Genom att bygga vidare på det drygt 15 år långa och framgångsrika samarbetet med Orange vet vi att vi kan lita på dem som strategisk leverantör av it-tjänster. Vi ser fram emot att få samarbeta med Orange runt OT- och datainformationstjänster för att ytterligare stärka vår verksamhet, säger Dirk van der Heijden, chef för global it-drift på Akzo Nobel.

– Vi har en lång och gedigen historia tillsammans med Akzo Nobel när det gäller att optimera infrastruktur för att skapa konkurrensfördelar. Vi är glada över att kunna fortsätta samarbetet, hitta säkra och innovativa sätt att främja tillväxt och utnyttja värdefulla datainsikter för att skapa innovation. Det är precis det vi alltid gör för att stötta våra nyckelkunder: ansluta, skydda och förnya, säger Frank Baggermans, chef för Orange Business Services i Benelux.

Läs också: Svenska telekomjättar i nytt 5G-samarbete