IBM:s försäljning för senaste kvartalet blev något lägre än väntat, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Däremot slog IBM förväntningarna när det gäller vinsten – och även det har att göra med covid-19. Det var nämligen tack vare en 19-procentig ökning för bolagets högmarginalsaffär inom molnet som bolaget kunde leverera en vinst över förväntan.

Nye vd:n Arvind Krishna säger att skiftet mot distansarbete har accelererat användningen av IBM:s molntjänster. IBMs hybrida molnerbjudande består både av egna datacenter och infrastruktur som tjänst.

IBM är den första av it-jättarna som rapporterar för den här perioden som präglats av pandemin. Rapportperioden sträcker sig fram till den 31 mars. Finanschefen James Kavanaugh säger till Reuters att bolaget ska behålla aktieutdelningen.

– Vi har gjort många olika stresstester av vår affärsmodell och kört flera scenarier kring osäkerheterna om hälsokrisens varaktighet, men vi tittar också på i vilken takt och hastighet återhämtningen sker.

Kavanaugh säger att 70 procent av IBM:s omsättning kommer från branscher vars inköp påverkas begränsat av coronakrisen, som hälso- och sjukvård och telekom.

Den totala omsättningen föll med 3,4 procent till 17,57 miljarder dollar. Vinsten var 1,18 miljarder dollar, att jämföra med 1,59 miljarder motsvarande period förra året.

Läs mer: IBM-toppen varnar för konkurrenterna: ”De låser in dig i sitt moln”