Den tyska mjukvarujätten SAP har styrts av två vd:ar sedan Bill McDermott meddelade sin avgång i oktober i fjol: Christian Klein och Jennifer Morgan. Nu kommer Jennifer Morgan att lämna bolaget den 30 april. Därmed tar Christian Klein över hela ledarskapet.

Det uppger SAP i ett pressmeddelande i dag. Hasso Plattner, styrelseordförande i SAP, säger i pressmeddelandet att den nuvarande situationen i världen kräver att företag snabbt och beslutsamt kan vidta åtgärder ”och det görs bäst med en mycket tydlig ledarstruktur”.

Därför togs beslutet att gå över från ett delat ledarskap tidigare än planerat för att säkerställa en stark och tydlig styrning i tider av en aldrig tidigare skådad kris.

– Jag är tacksam för hur Jennifer har lett SAP och allt hon har gjort för företaget, våra medarbetare och kunder. Den här övergången kommer i en tid med stor osäkerhet i världen, men jag har full tro på Christians vision och kapacitet att leda SAP framåt mot fortsatt lönsam tillväxt, innovation och kundframgång, säger Hasso Plattner.

Jennifer Morgan har varit på SAP sedan 2004.

Läs mer: Vd-byte på Europas största mjukvaruföretag