Fellowminds planer på att bygga en stor nordisk affärssystemkonsult med fokus på Microsoft fortsätter. Nästa bolag att bli en del av satsningen är danska Proactive, som framför allt har expertis inom Digital Workplace.

I Sverige är Fellowmind främst representerat av Orango och Endeavor.

– Vi i Orango är mycket glada att kunna hälsa Proactive välkomna till Fellowmindfamiljen. Vi vet att Proactive är Danmarks ledande Dynamics-partner och att de kommer att tillföra mycket till gruppen, speciell inom modern workplace-området. Tillsammans tar vi ytterligare ett steg mot att göra Fellowmind till den ledande Dynamics-partnern i Europa, säger Orangos vd Ronny Roos.

Fellowmind köper samtliga aktier i Proactive, som blir den fjärde Microsoftpartnern att ansluta sig till Fellowmind. Utöver Endeavor och Orango har även finska Ecraft hoppat på.

Med det danska förvärvet är Fellowmind nu representerat i fem länder och sysselsätter fler än 1 250 medarbetare.

– Vår strategiska vision är att på ett balanserat sätt utöka vår portfölj med ytterligare ledande aktörer inom Microsoft Business Applications och Digital Workplace under de kommande fem åren. Vid sidan av sin starka position inom affärsapplikationer är Proactive också marknadsledande inom Microsofts Modern Workplace, säger koncernchef Emiel Putman och välkomnar sina danska kollegor på följande sätt:

– Tillsammans med Fellowminds redan existerande starka position inom data och affärsapplikationer tar vi vårt samlade erbjudande till en ny nivå. Redan från de första samtalen med Proactive har vi varit väldigt angelägna om att knyta dem till oss. Det är ett välrespekterat företag som delar våra värderingar och ambitioner. Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta tillsammans med våra nya kollegor.

– Vi är nöjda med den resa vårt bolag gjort hittills och i vår strävan att bli ännu bättre korsas nu våra vägar med Fellowminds. I våra dialoger har det framgått att vi har stora likheter med Fellowmindgruppen när det kommer till värderingar, energi och ambition. Våra kunders behov blir allt mer komplexa och samgåendet med Fellowmind är ett perfekt sätt för oss att utöka vårt erbjudande för att kunna tillgodose våra kunder även framåt, säger Proactives grundare Max Sejbæk.

Läs också: Här är årets Microsoftpartner – prisregn när gamla kontoret festades ut